Vita-Talalay latex

Alle materialen

Het productieproces van Vita Talalay® Latex Superior™ is vele malen gecompliceerder dan de traditionele latex kwaliteiten. De vormen waar de vloeibare latex in wordt gegoten zijn extreem kostbaar en het gehele productieproces van deze premium latex zoals het vacumeren, bevriezen en het verhitten is veel ingewikkelder en arbeidsintensiever dan de conventionele latex. Verder wordt er alleen met de zuiverste latex grondstoffen gewerkt.

Vita Talalay About Latex
De Latex wordt uit de boom gewonnen door inkepingen te maken in de barst. De vloeibare latex wordt opgevangen in een kom, die aan de boom bevestigd zit. Het is een 100% natuurlijk materiaal dat milieu vriendelijk gewonnen wordt. Dit is goed voor de werkgelegenheid, goed voor de natuur, en 100% recyclebaar. 

De ronde  open celstructuur ontstaat door het TALALAY proces. Door het vries procedé staan alle ronde cellen met elkaar in verbinding waardoor er een uitstekende ventilerende latex kern ontstaat. Hierdoor kunnen geen schimmels ontstaan en is dit product huisstofmijt werend.   

Vita Talalay® Latex Superior™ is een superieure latex die duurzaam is en heel veel comfort biedt. Het verslaat alle andere materialen op het gebied van veerkracht, duurzaamheid, ventilatie en ondersteuning. Door de open celstructuur wordt optimale ventilatie en vochtregulatie geboden. Een Neptune Vita Talalay® Latex matras biedt een optimale nachtrust omdat deze het lichaam ondersteunt waar dat nodig is. De kwaliteit en dikte van de matras hebben grote invloed op het comfort van de matras.

Vita-Talalay videos

Vita-Talalay latex
Ventilatie test
Veerkracht Test
Certificering
Productieproces matras

Certificaten

De producten en productieprocessen van Vita Talalay zijn allemaal gecertificeerd en voldoen aan de hoogste gezondheidseisen.

C2C  Rainforrest Certified  Eco Institut 352X352  Confidence Textiles

 

Een Neptune Vita Talalay® latex matras kan voorzien worden van een Embrace™ (traagschuim) toplaag. Deze toplaag zorgt voor een drukverlagende werking op de drukpunten van het lichaam zoals de schouders, heupen, knieën en enkels. Embrace™ is de enige visco-elastische traagschuim, die uitstekende ademende eigenschappen heeft. VITA Talalay® latex heeft superieure comfort eigenschappen en ventileert beter dan elk ander type comfortschuim. Door het gepatenteerde procedé wordt dit product door slechts enkele producenten wereldwijd gefabriceerd.
Vita Talalay About Talalay

Jarenlang onderzoek en productontwikkeling hebben een product opgeleverd van exceptionele kwaliteit, dat op de specifieke wensen van onze klanten kan worden afgestemd. Alle Vita Talalay® producten zorgen voor maximale ventilatie hetgeen helpt om lichaamsvocht af te laten voeren. Dit draagt tevens bij aan het reguleren van de lichaamstemperatuur. Hierdoor zult u beter en hygiënischer slapen. Slapen op Vita Talalay® latex is als slapen op lucht, het geeft een ultieme slaapervaring.

Ondersteunend, comfort en luxe
Het unieke Talalay proces is met meer dan 50 jaar ervaring en kennis door Radium Foam geperfectioneerd. Vita Talalay® Superior latex is superieur. Geen enkel ander materiaal op de markt biedt deze consistente duurzaamheid en goed ventilerende eigenschappen. Maar bovenal zorgt het zachte karakter van dit materiaal ervoor dat uw lichaam comfortabel rust.

De dikte van de matraskern bepaalt mede de kwaliteit Talalay die nodig is voor een goed slaapcomfort. Bij een matraskern dikte van 12 cm is de Firm W9S nodig, zodat voorkomen wordt dat de drukpunten van schouders en heupen door het schuim heen drukken. Bij een dikte van 15 cm kan de Medium W7S of de Firm W9S gebruikt worden. Bij een dikte van 18 cm kan de Soft W6S, de Medium W7S en de Firm W9s ingezet worden, die vervolgens afgewerkt wordt met een Embrace of een Soft W6S toplaag van 3 cm of 4 cm dikte. Hoe hoger het gewicht van de gebruiker, des te zwaarder moet de kwaliteit Talalay zijn.

Neptune heeft de navolgende kwaliteiten in ruwe blokken op voorraad:
Talalay W3S: super soft, geschikt voor matrastoppers met een dikte van 4-6 cm
Talalay W4S: soft doch iets steviger, geschikt voor matras toppers met een dikte van 4-6 cm
Talalay W6S: soft, geschikt voor matrassen
Talalay W7S: medium, geschikt voor matrassen
Talalay W8S: medium+ , geschikt voor matrassen
Talalay W9S: firm, geschikt voor matrassen
Talalay W10S: extra firm, geschikt voor matrassen

NOTE: Een aantal kwaliteiten zijn ook leverbaar als FR schuim, dus brandvertragend.