Nautifoam®

Alle materialen

Nautifoam® is een premium comfortschuim van uitmuntende kwaliteit die anti-bacterieel behandeld is. Dat wil zeggen dat deze schuimsoort niet gevoelig is voor schimmels en zelfs huisstofmijt resistent is.  Ideaal voor mensen met allergieën. Deze premium comfortschuim is tevens brandvertragend en voldoet aan de strenge  IMO normen .  Er zijn momenteel meerdere kwaliteiten leverbaar, in bijna elke dikte. Zo hebben wij voor zitcomfort een stevige variant en voor slaapcomfort zachtere varianten.

IMO logo     Image result for no mite      

 

De Nautifoam® is herkenbaar aan de gemarmerde kleurschakering.

Nautifoam® is het topproduct in de “COMFORT” Line en de “COMFORT PLUS” Line matrassen. De Nautifoam® comfortschuim heeft een kleinere ecologische voetafdruk. Het is de eerste stap op weg naar het bereiken van onze visie over een nieuwe generatie van duurzame schuimen, die geproduceerd zijn met nieuw ontwikkelde grondstoffen, die minder afhankelijkheid zijn van de  petrochemische industrie. Neptune werkt samen met een scala aan internationale partners die de mogelijkheden bestuderen om producten uit natuurlijke olie van gewassen als koolzaad, soja bonen en zonnebloemen te winnen.
Op Nautifoam® comfortschuim geeft Neptune 7 jaar garantie.

– Nautifoam® 50kg/m3 Medium Slaapkwaliteit
– Nautifoam® 50kg/m3 Firm Slaapkwaliteit
Door deze kwaliteiten te combineren kunnen wij meerdere hardheden produceren en evengoed de
eigenschappen van Nautifoam® behouden en dus ook IMO gecertificeerd.

– Nautifoam® 50kg/m3 Extra Firm (Zitkwaliteit)  Voor stevig zitcomfort
Door combinatie met andere Nautifoam® comfortschuim kwaliteiten kunnen wij ook een zachter
(lounge) comfort samenstellen, en evengoed de eigenschappen van Nautifoam® behouden en dus
ook IMO gecertificeerd.

Nautifoam®

Nautifoam® comfortschuim voldoet aan de strenge richtlijnen van de IMO. Om de veiligheid op schepen wereldwijd te waarborgen hebben de Verenigde Naties de International Maritime Organization (IMO) WHEELMARK in het leven geroepen. Dit gespecialiseerde agentschap ziet erop toe dat de veiligheids- en milieueisen aan boord nageleefd worden en geeft hier certificeringen voor af. Een belangrijk onderdeel van de IMO-certificering is de FTP (Fire Test Procedures) code. Dit zijn de testprocedures voor de brandbaarheid van oppervlakken, volgens de MED (Marine Equipment Directive), de Richtlijn Uitrusting voor Zeevaartuigen.

Neptune is er trots op dat de Nautifoam® comfortschuim voldoet aan deze richtlijnen. Wilt u meer informatie hierover ontvangen, neem dan contact op met ons verkoopteam. De certificering herkent u aan onderstaande beeldmerken.

IMO logo  

Keeping our customers safe, legal & ethical …..

Deze comfortschuim soorten worden getest volgens algemeen geldende ISO en/of DIN normeringen, die per land aangevuld worden met de daar geldende specifieke eisen en voorwaarden. Daar waar dat vereist is voldoen de comfortschuim soorten van Neptune aan de Oeko-Tex® standaard 100.
Oeko-Tex® is een onafhankelijk instituut dat onder andere onderzoek doet naar de samenstelling van textiel, PU schuimen en Latex. Dit instituut doet met name onderzoek naar de samenstelling van producten.