Dekbedden van kwaliteitsdons

Alle materialen

Waarom een donzen dekbed?
Van alle vulmaterialen is kwaliteitsdons het beste in staat de lichaamswarmte vast te houden. Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie dan normale dons. Het neemt transpiratievocht sneller op en staat het ook weer sneller af aan de omgeving.

Vulkracht
De door Neptune geleverde dekbedden worden vervaardigd door de Gebroeders Jonk. Zij gebruiken uitsluitend hoogwaardig en volgroeid dons met een hoge vulkracht. Dit zorgt ervoor dat er minder vulgewicht nodig is voor een heerlijk warm dekbed. De dekbedden zijn lichter, soepeler, comfortabeler en duurzamer. Jonk laat de dons kwaliteiten periodiek testen bij Testinstituut.
Hoe lichter het vulgewicht hoe beter de dons kwaliteit, dus 100 grams dons met een hoog vulgewicht is aanzienlijk kostbaarder dan 100 grams met een laag vulgewicht.

Unieke tevredenheidsgarantie
De dekbedden worden per vak één voor één gevuld en kunnen nagevuld worden. Als men achteraf een te koud dekbed heeft gekocht kan het eenvoudig naar wens aangepast worden. Door deze tevredenheidsgarantie is men verzekerd van de ideale warmte isolatie.

De dekbed tijk De dekbedden Belvedère, Montana en Supreme hebben een behandeling ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5 x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt.

Koppelbaar
De meeste dekbed modellen zijn voorzien van knoopsgaten. Met behulp van manchetknopen kan men de dekbedden eventueel aan elkaar koppelen tot de ideale uitvoering.

Diverse soorten dons
Zo hebben wij:
70% Eendendons
90% Eendendons
90% Ganzendons
100% Ganzendons
100% Eiderdons

Warmte klasse
De warmtebehoefte verschilt van persoon tot persoon. Dekbedden kennen dan ook verschillende warmteklassen, die houvast kunnen geven bij het maken van de juiste keuze. Warmteklassen zijn gerelateerd aan de dikte van het dekbed.

Klasse 1:  vanaf 8,8 cm – in een koude kamer of als men gevoelig is voor kou
Klasse 2:  6,2 tot 8,2 cm – gemiddelde isolatie en bij de meeste mensen favoriet
Klasse 3:  4,0 tot 5,7 cm – in een warme kamer of als men het snel warm heeft
Klasse 4:  2,0 tot 3,4 cm – zomerdekbed, optimaal tijdens warme nachten

Allergie en astma
De weving van de tijk van goedkope dekbedden en kussens is van minder goede kwaliteit. Om kosten te besparen is het niet dicht genoeg geweven, waardoor de huismijt zich gemakkelijk nestelt in de tijk van het product. Bijna al onze donzen kussens en dekbedden zijn voorzien van het ‘Nomite label’. Dit label staat er garant voor dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.
Related image

Daarnaast hebben dons en veren unieke vochtregulerende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er een ongunstig klimaat ontstaat voor de huisstofmijt. Ook als u allergisch bent voor huisstofmijt hoeft u dus niet af te zien van het natuurlijke slaapcomfort dat dons en veren biedt. Dat is door wettenschappelijke onderzoeken aangetoond.

Veren en dons zijn natuurlijke materialen. Ze isoleren goed, zijn licht van gewicht en bevatten geen schadelijke stoffen. Behaaglijk warm, zonder zwaar aan te voelen en uiterst drapeerbaar. Kortom: het perfecte materiaal voor uw kussen, dekbed en slaapzak.